Главният инвестиционен директор на една от най-големите финансови компании в света казва, че идва голяма корекция на цената на биткойн.

Скот Минерд, ветеран на финансовата фигура на Guggenheim Partners, твърди, че биткойнът (BTC) се е пренапрегнал с опасна скорост, което означава, че водещата криптовалута може драстично да намали наполовина стойността си през следващите седмици.

Minerd – също председател на Guggenheim Investments и член на Консултативния комитет, за финансови пазари на инвеститорите на Федералния резерв на Ню Йорк – дори описа пазара като „пенлив“.

„Като се има предвид огромният ход, който имахме в биткойните в краткосрочен план, нещата са много пенливи и мисля, че ще трябва да имаме голяма корекция в биткойните“, каза той пред световната борса на CNBC.

„Мисля, че бихме могли да се върнем към 20 000 до 30 000 долара за биткойн, което би било 50% спад, но интересното при биткойните е, че сме виждали подобен спад и преди.“

Въпреки, че достигна почти 65 000 долара преди излизането на Coinbase миналата седмица, оттогава биткойнът отново се смъкна и установи на около 56 000 долара тази седмица.

Въпреки, че прогнозирането на голямо отдръпване в краткосрочен план може да предизвика критики към Minerd от много крипто евангелисти, заслужава да се отбележи, че инвестиционният бос на Гугенхайм е направил няколко точни прогнози за биткойн през последните години.

Само миналата година, докато BTC се насочи към $ 23 хил., Minerd изглеждаше самотен глас сред тълпата и привлече подигравки за прогнозата, че през следващите няколко години Биткойн ще достигне 400 000 долара.

Докато, Minerd явно е загрижен от бързите темпове на изкачване на BTC, колегата ветеран инвеститор Бил Милър се притесняваше от цената му.

„Предлагането расте с два процента годишно, а търсенето расте по-бързо“, каза той вчера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *