След вълнуваща седмица за криптовалутите, Bitcoin преживя светкавичен срив този уикенд. Най-скъпата криптовалута спадна с близо 14% за по-малко от час, от 59К на 51К долара. Други популярни криптовалути, включително Ethereum и Dogecoin също паднаха драстично, преди да възстановят част от загубите си.

Тази година Bitcoin скочи рязко, тъй като получи по-голямо признание, но рязкото падане на цените този уикенд изглежда беше предизвикано от непотвърден слух в Twitter, че Министерството на финансите на САЩ планира да предприеме мерки срещу схемите за пране на пари, включващи криптовалути. Агенцията не отговори веднага на искането за коментар в неделя. Бързото падане на Bitcoin за една нощ е най-новият индикатор, че крипто пазарът остава изключително нестабилен.


Миналата седмица крипто ентусиазмът изглежда достигна своя връх, тъй като платформата за търговия Coinbase стана публична и е оценена на стойност 86 милиарда долара, последвана от Dogecoin – с 500% актив, създаден като шега през 2013 г. Поддръжниците на криптовалути прекарват години, настоявайки, че Bitcoin, Etherium и други дигитални монети биха могли да революционизират света на финансите и с успеха след дебюта на Coinbase на Уолстрийт в сряда, тези поддръжници най-накрая имат своя момент.

Tesla започна да приема Bitcoin плащания за своите автомобили и сега държи част от цифровата валута в баланса си. Процесорите за плащане, включително PayPal ( PYPL ) , Mastercard ( MA ) и Visa ( V ), се опитват да рационализират крипто плащанията в своите мрежи. Междувременно Goldman Sachs скоро ще предложи на своите клиенти за частно управление на богатството, възможности за инвестиране в биткойн и други цифрови валути, а Morgan Stanley обяви, че ще предложи на своите богати клиенти достъп до биткойн фондове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *