Проучване доказва, че жените по – трудно успяват да се абстрахират от емоциите си в края на деня, поради което сънят им е по – рехав и сънуват повече кошмари.

Пренасянето на притесненията от работата и ежедневието в мислите ни, се отразява на съня, поради което сънуваме повече кошмари и спим неспокойно.

Според проучване на Университета (UWE) в Бристол западна Англия, жените по – трудно изключват емоциите си в края на деня.

„От нашите резултати става ясно, че мъжете и жените се различават по честотата на кошмарите – жените имат повече такива и възприемат кошмарите по – емоционално“, казва Дженифър Паркър, водещ изследовател.

“Вярвам, че тези резултати показват, че жените пренасят своите проблеми и опасения от ежедневието в своя живот повече, отколкото мъжете и изглежда, че им е по – трудно да изключат своите притеснения, подчертава преподавателят по психология в университета, който проведе изследването в продължение на пет години”

Въз основа на проучване на 193-ма мъже и жени, изследването предполага, че само 19% от учениците от мъжки пол се оплакват от кошмари, докато при жените процентът е 34.

Паркър споделя: “Интересно е, че докато мъжете и жените изпитват едни и същи неща, жените ги изпитват по-интензивно. Мисля, че жените използват мислите си като подсъзнателна стратегия за справяне“, подчертава тя.

„Жените имат повече неприятни сънища, отколкото мъжете, а неприятните сънища съдържат повече нещастия, самоотрицание и неуспехи“, допълва в изявлението.

Проучването разделя кошмарите при жените в три категории: заплаха за живота, загуба на любим човек и объркани мечти.

Според доклада на британския ежедневник, мъжките сънища са с по – реална сексуална активност. Мъжете съобщават за по – реални сношения, докато жените съобщават за повече целувки и сексуални фантазии за други герои в сънищата си, се казва в доклада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *