Нестандартно и модерно японско изобретение, позволява на мъжете да кърмят децата си и вече е хит за млади татковци по цял свят.

Създаден от японската компания Dentsu, „Асистентът за кърмене“ позволява на мъжете да носят мляко, а бебето да се храни от изкуствено зърно. Устройството се увива през едното рамо, а силиконовите зърна помагат на бебето да суче. Това означава, че майките вече не трябва да стават посред нощ или да присъстват, когато децата им се хранят. Устройството също възпроизвежда близостта, която бебето може да получи, когато трябва да се храни от шише.

Но това не е просто обикновен дозатор за мляко, който е привързан към бащата. Устройството се предлага с цял набор от функции, които наистина подобряват преживяването. Например, асистентът за кърмене се загрява и вибрира, възпроизвеждайки температурата на млякото, което идва директно от човешкото тяло, и дори има устройства, които ви позволяват да проследявате режима на сън на вашето бебе, изпращайки данните директно към вашия смартфон.

В съобщение за пресата, компанията заяви:

“Количеството време, което бебетата прекарват в сън е по-кратко в сравнение с останалия свят. Голяма част от родителския стрес и трудностите около отглеждането на деца са свързани с храненето и съня, и като цяло процентът на участие на бащите обикновено е нисък. Кърменето е ефективно и за подпомагането на съня на родителите – предимство, което в момента е изкривено към жените. Фокусирайки се върху кърменето, ние се стремим да намалим тежестта върху майките и да увеличим времето, през което бебетата спят, като позволяват на бащите да кърмят.”

Устройството ще бъде полезно не само за подпомагане на бащите, когато партньорите им са далеч или спят, но също така ще бъде полезно за самотни бащи и двойки само за мъже.

Кърменето е силно препоръчително за малки деца. Кърмата, пренася не само хранителни вещества, но и мощни антитела, които подобряват развиващата се имунна система. Също така, значително подобрява връзката между родител и дете. С това ново изобретение, тази близост е нещо, което нито едно бебе няма да пропусне.

Новото изобретение е наистина полезно, но на пазара излизат още по-необичайни идеи, някои от които със сигурност ще повдигнат вежда. „Комплектът за кърмене“, разработен от Marie-Claire Springham, включва създаден в лаборатория женски хормон, който всъщност ще позволи на мъжете да произвеждат мляко и да кърмят собствените си деца.

Спрингъм казва :

“Този проект започна, когато научих за кодекса на мълчанието, който заобикаля въпроса за психичното здраве и новите родители. Бях шокиран да разбера, че над половината от жените изпитват емоционални проблеми след раждането или по време на бременност и че новите бащи също често страдат, изпитвайки чувства на изключване и страх от „неспособност да се справим“. След като научих, че често срещаната причина за постнаталната депресия за майките е натискът да кърмят, разработих този комплект, за да помогна на двойките да се поддържат взаимно, както и на новото им бебе.”

Колко мъже биха се записали за подобна идея и дали идеята преминава медицински тестове, предстои да разберем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *