Днес, списание Forbes посочва в годишния си списък на милионерите Пекин като домът на повече милиардери от всеки друг град в света.

Китайската столица добави 33-ма нови милиардери миналата година и сега е домакин на 100 от най-богатите имена, съобщи бизнес списанието.

В тази надпревара Пекин побеждава Ню Йорк, който е домакин на 99 имена от клуба на милионера и държеше най-високото класиране през последните седем години.

Бързото ограничаване на Covid-19 от Китай, възходът на неговите технологични фирми и фондовите пазари му помогнаха да заеме първото място.

Въпреки, че сега Пекин има повече милиардери от Голямата ябълка, общата нетна стойност на милиардерите в Ню Йорк остава 80 милиарда щатски долара (58 милиарда лири), по-голяма от тази на техните колеги в Пекин.

Най-богатият жител на Пекин е Джан Имин, основателят на приложението за споделяне на видео TikTok и главен изпълнителен директор на компанията майка ByteDance. Неговата нетна стойност се удвои до 35,6 милиарда долара.

За сметка на това, най-богатият жител на Ню Йорк, бившият кмет Майкъл Блумбърг, имаше състояние на стойност 59 млрд. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *