Ню Йорк, САЩ: Родител се опитва да промени закона, за да може да се ожени за собственото си пораснало дете.
Юридическите документи, подадени във Федералния съд в Манхатън по-рано през април, целят да отменят законите, които забраняват кръвосмесителните отношения.

Според закона, кръвосмешението в Ню Йорк е углавно престъпление от трета степен и носи наказание до 4 години затвор, докато сключването на брак с член на семейството би било нищожно, и хората които са замесени, ще бъдат изправени пред глоби и известно време зад решетките.

Поради специалното естество на този съдебен случай, вестниците, като New York Post, не споделят много подробно информация за замесените хора, като не се споменават пол и възраст.

Родителят поиска да остане анонимен, защото това, което правят, е „действие, което голям сегмент от обществото разглежда като морално, социално и биологично отвратително“.

Декларацията гласи:

„Чрез трайната връзка на брака между двама души, независимо какви отношения биха имали помежду си, могат да намерят по-високо ниво на изразяване, интимност и духовност.“

Декларацията се отнася за партньорството между родител и пълнолетно дете, което не може да се размножава (PAACNP) и добавя:
„Предложените съпрузи са възрастни. Предложените съпрузи са биологични родители и деца. Предложените съпрузи не могат да се сношават заедно. “

„Двойките родители и възрастни деца, за които размножаването е на практика или буквално невъзможно, могат да се стремят към трансцендентните цели на брака и да търсят изпълнение в най-висшия му смисъл.

Родителят моли съдиите да разрешат на кръвосмесителната двойка да се оженят в Ню Йорк и също така смята, че действащите в момента закони са „противоконституционни“.

Родителят е казал, че са готови да скллючат брак с детето си, но не могат да го направят поради „емоционалната вреда“, причинена от закона.
В интервю за New York Post професорът по право в Нюйоркския университет професор, Силвия Лоу заявява:

„Не мисля, че има голямо популярно значение, но е първи такъв случай. Това е област, в която според мен повечето хора биха казали, че правителството има право да определя правилата, дори и да не се прилага за всяка ситуация.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *