Строежът на кораба е обявен за първи път през 2019г. като петата лодка от линията “Oasis” на Royal Caribbean, която се състои от най-големите круизни кораби в света. Това последно попълнение в семейството обаче, ще бъде по-голямо от четирите си предшественика и ще носи престижната титла “най-големият круизен кораб в света”, според Royal Caribbean.

Най-големият круизен кораб в света

Корабът чудо трябваше да тръгне от Шанхай през 2021г., но първоначалният му дебют беше забавен заради COVID-19, съобщи USA Today.

Сега круизният кораб ще отплава през март 2022г. от Шанхай и Хонг Конг и ще превозва пътници до известни азиатски дестинации като Тайпе, Токио и Чан Май, Виетнам.

“Чрез въвеждането на Wonder of the Seas и емблематичния клас Oasis за Китай, нашият силен ангажимент за растежа на пазара се потвърждава още веднъж за години напред”, зави Майкъл Бейли, президент и главен изпълнителен директор на Royal Caribbean International, в съобщение за пресата.

Общо “Чудото на моретата” ще бъде дълго над 360 метра, широко над 60 метра и с тегло над 230 000 тона. Всичко това ще побере 18 палуби и 2867 каюти, в които ще могат да се настанят 6988 пътници.

Круизният кораб ще има осем “квартала” с различни характеристики и удобства. Това включва квартал “Централен парк”, изпълнен с растения, ресторанти и магазини, както и “Boardwalk”, който има дейности като скално катерене, въртележка и AquaTheater за водни шоу програми.

Wonder of the Seas

Както всеки кораб, “Чудото на моретата” също ще има зона “Басейн и спортна зона” с удобства като мини голф игрище, 10-етажна водна пързалка и много басейни. Ако пък искате шоу програми и караоке, може да се отправите към “Entertainment Place”.

Кварталът “Royal Promenade” ще бъде меката за пазаруване, храна, музика и развлечение, докато “Vitality Spa and Fitness Center” ще предлага възможност за бърза тренировка или малко почивка и релакс.

Подобно на повечето круизни кораби, подходящи за семейства, “Чудото на моретата” също ще има “Младежка зона” за бебета и тийнейджъри. Но последната зона, “Suite Neighborhood” – със самостоятелна палуба, фоайе и заведеия за хранене – ще бъде достъпна само за гости, отседнали в апартаменти.

Ако всичко това ви звучи привлекателно, Royal Caribbean вече приема речервации за своите плавания Wonder of the Seas.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *