Руско момиче на 6 години, обявена за една от най – печелившите звезди в YouTube през 2020 година, печели скромната сума от 18,5 милиона долара само за последните 12 месеца.

Анастасия Радзинская, известна с псевдонима си Настя, е звездата на собствения си канал „ Като Настя “, управляван от нейното семейство.

Списъкът с най – високо платените звезди в YouTube за миналата година, съставен от бизнес списание Forbes, посочи Настя като 7 – мата звезда с най-висока печалба в YouTube на планетата. Видеоклиповете на Настя не са необичайни, напротив, тя просто прави това, което правят повечето деца на нейната възраст, като например да играе с родителите си, да играе с играчките си и да пътува. Видеата са предназначени за млада аудитория, интересуващи се да видят какво прави Настя.

Тъй като тази година, все повече деца бяха затворени в домовете си поради пандемията, в много домакинства се наблюдава значително увеличение на времето за екраниране и родителите търсят нови и различни неща, които децата им да гледат. Повечето видеоклипове на Настя са базирани на дейности, дори няма значение, че английският не е нейният първи език, като това позволява на нейния канал да улови глобална аудитория.

Видеоклиповете на Настя са гледани от изумителните 39 милиарда пъти през 2020 г. и така каналът й достига 65,8 милиона абонати. Влиянието на Настя, успя да се разпространи и върху други платформи в социалните мрежи като TikTok и Instagram. Парите генерирани от канала на 6 – годишната рускиня са позволили на Настя и нейното семейство да емигрират. Установяват се във Флорида, САЩ.

Редица млади хора влязоха в топ 10 на класацията на Forbes за печеливши ютюбъри.
Първото място бе взето от 9-годишния Райън Каджи, който спечели слава от своите видеоклипове с „разопаковане“, в които отваря и изпробва нови играчки и джаджи. Неговият супергерой алтер-его дори трябваше да се появи като плувка на парада на Macy’s Day през ноември. Смята се, че е спечелил 29,5 милиона долара през миналата година.

Втори в списъка с най-големи доходи е Джими Доналдсън, известен още като „ Мистър Звяр “, чиито каскади, като построяването на най-голямата кула Lego в света, са му осигурили 3 милиарда гледания и страхотните 24 милиона долара.

Друга група звезди в YouTube от списъка на топ 10 на печелившите, позоционирани на място 3, това са петима най – добри приятели, които съставят канала „ Dude Perfect “, Coby Cotton, Cory Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones и Tyler Toney, чийто канал е също така базиран на джаджи и супер страхотни каскади и предизвикателства. За тях се счита, че печелят 23 милиона долара през изминалата година.

Други в списъка са Markiplier (5-то място), печели мнението си от каскади и от видеоигри, Preston Arsement (6-то място), който пък се фокусира върху видеоиграта Minecraft, и комикът David Dobrick (9-то място). Въпреки, че не всички звезди в YouTube са деца или от по-младото поколение, Rhett and Link канал, управляван от 43-годишния Рет Джеймс Маклафлин и 42-годишния Чарлз Линкълн III, с акцент върху културата на комарите и комедията, се нареди на 4-то място, с приходи от около 20 милиона долара.

Най – много приходи за собствениците на канали в YouTube (и самия YouTube) идват от рекламите, които се излъчват преди, по време и след представления, но много звезди в YouTube също печелят значителни суми, като рекламират или представят продукти директно в своите предавания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *